Съпрузите Полина и Николай Динкови спечелиха огромния джакпот от 7 095 423 лева с пуснат фиш в тото пункта на улица „Дойран” в Благоевград.

32-годишната Полина е дъщеря на кмета на Симитли Апостол Апостолов. Той пък е бивш футболен съдия. Неговият син и брат на щастливката Полина - Стефан Апостолов, също е действащ ръководещ футболен съдия.

Паметливи припомнят, че преди години отново в благоевградския регион се стигна до едномилионна печалба от тотото на футболен рефер. Тогава печелившият късметлия бе небезизвестният Христо Ристосков от Сандански.

Именно Апостолов бе този, който разкри мистерията около късметлията, спечелил милионния джакпот.

"Двамата не са редовни участници. Но нещо явно ги е „бутнало” да минат през пункта на Българския спортен тотализатор и да пуснат фиш с 4 колонки за по 85 стотинки. Нека са здрави, за да си харчат спечелените пари. Техни са си. Разбира се, ние със съпругата ми Мария, също сме щастливи от късмета на дъщеря ни и зет ни", каза кметът, който е трети мандат начело на общината.

С усмивка той разкри, че ще получи 100 лева подарък от щастливото семейство.

"И в най-смелите си мечти не съм вярвал да стигна дотам, че да ми дават пари синът ми Стефан или дъщеря ми Полина. Но и това ще се случи. Обещаха ми една столевка. Аз пък ще почерпя с тях други наши близки", каза кметът Апостолов.

Зет му е на 34 години и се занимава с бизнес. Преди време се беше захванал сериозно с ресторантьорство, държеше под наем заведение в центъра на Благоевград.

Семейството от година и половина живее в квартал „Баларбаши”, преди това обитаваше къща в квартал „Струмско”. Има две дъщери - Мария на 7 години, и Никол - на 4 години.

"Дъщеря ми в момента гледа малката внучка. Преди работеше в Държавен фонд „Земеделие”, завърши „Право” в университета. Ще държа дъщерята и зетят да инвестират сериозни средства, за да осигурят най-доброто образование на двете внучки. Защото е много важно децата да са умни и знаещи", допълни кметът на община Симитли./БТА