Историята за спечелените 344.6 млн. долара от играта Powerball по всяка вероятност ще доведе до повишени продажби на курабийките с късмет.

Именно по този начин 66-годишен пенсионер от Северна Каролина печели джакпота от поредното теглене на играта в САЩ.

По време на пресконференцията, на която Чарлс Джаксън официално получи чека си, той обяви, че е намерил печелившите числа на гърба на листчето на курабийка.

“С баба ѝ заведохме нашата 8-годишна внучка на виетнамски ресторант. Винаги ѝ даваме курабийката, но аз я помолих да ми запази числата, написани на гърба, защото може да играя с тях“.

Джаксън обясни, че обикновено играе с едни и същи 5 числа в седмичните лотарии, като досега не е печелил.

Пенсионираният бивш военен казва, че първоначално е помислил, че печели 50 000 долара, но по-късно е осъзнал, че е грабнал джакпота. Той избира да вземе сумата от 223.3 млн. долара, вместо да се възползва от опцията на равни годишни вноски, като по този начин се прибира пълния джакпот.

Финансови експерти казват, че получаването на еднократна сума е по-добър вариант, стига голяма част от парите да се инвестират дългосрочно в нискорискови финансови продукти.

След заплащането на допълнителни 24% държавен данък и нови 5.5% данък за щата, Джаксън ще остане с около 158 млн. долара.

Той е на мнение, че голямата печалба едва ли ще промени него и семейството му. „Аз все още нося дънки. Е, може би ще си купя няколко нови чифта".

Джаксън казва, че ще дари известна сума пари за благотворителност, планира да заведе жена си до Виетнам и да даде 1 млн. долара на брат си.

Двамата имали уговорка от години, че ако някой от тях спечели от лотарията, ще даде милион на другия.